Mūsų dienomis tortais nukrautos beveik visų parduotuvių lentynos. Įvairiausių rūšių ir skonių, skirtingų gamintojų prekės vilioja tiek išvaizda, tiek įmantriomis pakuotėmis. Dabar sunku ne rasti gaminį, o išsirinkti iš gausaus asortimento. Akys į gaminiais nukrautas vitrinas krypsta nevalingai, tad net ir nesiruošiant pirkti, smagu tortais pasigrožėti lyg eksponatais. Juk kokių tik dekoravimo idėjų šiandien neišvysi! Tai ne tik iš cukraus masės pagamintos gėlės, paukščiai ar kitos dekoracijos, tačiau ir Jūsų atvaizdu puošti skanumynai. O kartais tortai gali būti net ne dekoruoti, nes ir patys būna paruošti taip, kad nustelbia visas kitas šventės dekoracijas. Juk vien pagalvojus apie jų formą... Galimybės beveik beribės! Žinoma, įprastose parduotuvėse ar prekybos centrų lentynose tokios gausybės inovatyvių idėjų tali gražu nerasi, tačiau šios srities profesionalai gali paruošti ko tik pageidausite. UAB „ViP saldumynai” siūlomi tortai gali būti pačių netikėčiausių formų. Gaminame ne tik tradicinius ar kelių aukštų tortus, tačiau esame pajėgūs realizuoti išskirtinius užsakymus, pagaminti itin sunkius ar didelių matmenų tortus. Galime pasigirti meistriškumu ir per ilgus darbo metus sukaupta patirtimi bei žiniomis, kuriomis kasdien naudojamės kurdami išskirtinius konditerijos gaminius Jūsų stalui.
Viskas nuolat ir nepaprastai greitai keičiasi. Maisto ruošos technologijos taip pat. O ypač – gaminių sudėtis. Anksčiau pagrindinis tortų gamybos ingredientas buvo miltai, tačiau požiūris, kad turi būti tik taip, jau yra atgyvena. Šiandien tortai gaminami iš pačių įvairiausių žaliavų, pavyzdžiui:
Naudojami ir skirtingi pertepimai. Tai nėra vien kremas, tačiau gali būti kondensuotas pienas, uogienė ar net grietinės ir įvairių vaisių mišinys. Žmonės turi vis mažiau laiko, nuolatinis skubėjimas ir laiko stoko atima galimybę ilgai triūsti virtuvėje, tad vis dažniau rankamasi greit įgyvendinamus sprendimus. Dėl pakitusių standartų kai kurie tortai išvis nėra kepami, juos pakanka sulipdyti ar tam tikrą laiką palaikyti šaldytuve. Įsigalėję modernūs sprendimai užkariauja ir virtuvę, tačiau kad ir kaip būtų, tradiciniai gaminiai vis dar neužleidžia lyderio pozicijų ir skaniausias tortas yra tas, kurį paruošė tikri, tam laiko negailintys meistrai.
Karamelė, kaip ir šokoladas, yra laikoma vienu universaliausių ir dažniausiai naudojamų priedų saldumynų gamyboje. Labiausiai karamelė mėgstama dėl to, kad paprastai yra tirpi burnoje. Dėl intensyvaus skonio ir švelnios spalvos ji tinkama ne tik maišyti į tešlą, bet taip pat ir puošti torto viršų. Karameliniai tortai yra visame pasaulyje populiari ir mėgstama tortų rūšis.
Viena populiariausių tortų dekoravimo priemonių yra vaisiai. Jie ne tik spalvingai atrodo ir pagyvina bendrą kompoziciją, tačiau yra ir sultingi. Dauguma renkasi vaisinius tortus, nes jie būna ne tokie riebūs. O svarbiausia – nepaprastai gražiai atrodo. Juk sakoma, kad pirmiausia valgo akys. Žinoma, vaisiais tortai ne tik dekoruojami, jais įprasta pastaruosius ir pagardinti. Juk, pavyzdžiui, braškinis tortas yra, ko gero, kiekvieno vaiko svajonė. Dailios raudonos uogytės ne tik gražiai atrodo ant torto viršaus, tačiau suteikia ir puikų skonį. Paprastai vaisiniai tortai būna jogurtiniai, o uogytės ar įvairių rūšių vaisių gabaliukai sudėlioti ant viršaus ir apipilti želė. Nors tokie tortai yra sunkesni nei įprasti gaminiai, tačiau jų skonis yra išties nepakartojamas.