Nors šiandien daugelis negali įsivaizduoti jokios šventės be didelio ir saldaus torto, tačiau taip buvo ne visada. Ar kada yra tekę susimąstyti iš kur tortai atkeliavo ir kokia yra jų istorija? Manoma, kad tortas mus pasiekė dar nuo Baroko laikų. Baroko epocha garsėja ypatingo puošnumo vertinimu, tad nenuostabu, kad tokie kriterijai pradėti taikyti ir maisto pramonėje. Susiformavo idėja, kad maistas pirmiausia turi būti gražus, o jo skonis – antraeilis dalykas. Taigi, imta koncentruotis į jo dekoravimą, o labiausiai puošti, žinoma, saldumynai. Taigi, Baroko epochos palikimu džiaugtis gali ne tik įspūdingos architektūros mylėtojai, tačiau ir saldumynų gerbėjai. Būtent tuo metu gyvenusių konditerių nuopelnas, kad šiandien tortai ne tik skanūs, bet ir gražūs pažiūrėti.
Ko gero neįmanoma įsivaizduoti nė vienos šventės be saldaus stalo. Pastarasis būna nukrautas įvairiausiais saldumynais, kuriais pasmaguriauti mėgsta ne tik maži, bet ir dideli. O jo centre, žinoma, didingas tortas. Tortai ne tik vieni populiariausių ir mėgiamiausių saldumynų, tačiau taip pat ir nepakeičiama šventinio stalo puošmena ar net pagrindinis visos šventės simbolis. Tą patvirtinti pakanka prisiminti vestuves, kurių metu torto pjaustymo ceremonija yra tokia pat laukiama, kaip žiedų manai bažnyčioje. Vaišinti susirinkusius tortu yra kiekvieno renginio kulminacija, o pasirūpinti skaniu ir skoningai paruoštu gardėsiu – kiekvieno šventės organizatoriaus pareiga. Didelių iškilmių metu tortas tampa pagrindiniu akcentu ir paprastai yra derinamas net prie aplinkos, kurioje bus patiektas. Lygiai taip pat prie pastarojo derinami kiti saldumynai. Dažniausiai keksai, kurie puošiami tokiomis pat detalėmis kaip ir tortai arba saldainiai, kurių bent popierėlio spalva turi derėti prie pagrindinio deserto. Daug dėmesio skiriama ne tik patiems tortams ar jų dekoracijoms, tačiau ir visam pateikimui: tortinėms, lėkštelėms bei kitiems įrankiams.
Ne mažiau nei patys tortai, svarbūs ir kiti įrankiai, ypač tortinės. Pastarosios sulaukia nepaprastai daug dėmesio, o jų dekoravimo subtilybės gali būti laikomos net atskira meno šaka. Dėl pažangių technologijų ir nuolat tobulėjančios technikos jų gamyba stipriai pasikeitusi. Šiais laikais priimami vis įdomesni ir modernesni sprendimai. Tortinės gaminamos iš įvairiausių ir, galima sakyti, visų egzistuojančių medžiagų. Jau galima įsigyti ne tik iš stiklo, porceliano ar geležies pagamintų tortinių, bet taip pat ir sidabrinių bei kitų rūšių. Dažniausiai prie tortinės būna derinamas visas tortą patiekti reikalingų indų komplektas – torto mentelė, lėkštutės ir desertą valgyti skirti įrankiai (šaukšteliai ar šakutės). Ypač vestuvėms šie indai ir įrankiai renkami itin atsakingai ir atidžiai. Įvairiausių formų ir spalvų gaminių pasirinkimas tikrai platus, o ką jau kalbėti apie dekoravimo ypatybes. Šiomis dienomis desertiniai indai gali būti puošti aukso elementais ar net Swarovski kristalais.
„Vip saldumynai” jau ne pirmą dešimtį metų klientams siūlo savo gaminius. Tortai taip pat ne išimtis. Sėkmingai vykdydami savo veiklą ištobulinome saldumynų gamybą ir šiandien galime pasiūlyti pačių įvairiausių rūšių ir formų gardėsių. Visada stengiamės prisitaikyti prie nuolat kintančios rinkos, todėl mūsų gaminių asortimentas išties platus. Čia galite rasti ne tik tradicinių tortų, tačiau ir teminiams vakarėliams skirtų gaminių. Specialiai Jums iškepti galime ir nacionaliniu mūsų šalyje laikomą skanėstą – šakotį bei daugelį kitų VIP saldumynų.